На основу Одлуке о установљењу јавних признања и награда општине Рашка („Службени гласник општине Рашка“ бр. 108/10) а поводом 27. новембра Дана општине Рашка, Комисија за одликовања и друга друштвена признања дана 03. октобра 2014. године упућује

ЈАВНИ ПОЗИВ

за достављање предлога за награде и признања општине Рашка

I

Сходно Одлуци о установљењу признања и награда општине Рашка позивамо све заинтересоване да дају своје писане иницијативе за доделу награда и признања Општине Рашка.

II

Иницијативу за доделу јавних признања и награда општине Рашка могу дати правна лица са  седиштем на подручју општине Рашка (предузећа, установе, удружења, невладине организације, месне заједнице и друга правна лица), председник општине, радна тела Скупштине, oдборничке групе и одборници који немају формиране одборничке групe, као и групе од најмање 30 грађана који имају пребивалиште на територији општине Рашка.

III

Награде се могу доделити правним лицима, невладиним и хуманитарним организацијама и удружењима као и појединцима за постигнуте изузетне резултате, заслуге и допринос у развоју друштвених и привредних односа, науке, образовања, културе, уметности, спорта и других облика стваралаштва.

IV

Добитник награде може бити правно или физичко лице чије се седиште, односно  пребивалиште налази на територији општине Рашка, као и они који имају седиште, односно пребивалиште ван територије општине или у иностранству, ако су њихова достигнућа и стваралаштво везани за општину Рашка или ако су дали посебан допринос друштвеном и привредном развоју општине Рашка.

V

Награде које се додељују су: Звање почасног грађанина општине Рашка, Новембарска награда општине Рашка, Захвалница и Новчана награда.

Скупштина општине у једној години може доделити једну Новембарску награду општине Рашка, највише пет Захвалница и највише три новчане награде.

VI

Молимо да се сви предлози доставе у писаном облику са образложењем Комисији за одликовања и друга друштвена признања Скупштине општине Рашка до 03. новембра 2014. године са назнаком Предлог за новембарску награду.

 

КОМИСИЈА ЗА ОДЛИКОВАЊА И 

ДРУГА ДРУШТВЕНА ПРИЗНАЊА

Број: Службено

Дана: 03. октобра 2014. године

ПРЕДСЕДНИК 

Милутин Диздаревић