Удружењу Активизам младих Ивањице одобрен је нови пројекат под називом „ЦРАМ – Програм радне праксе за младе у Ивањици, Новој Вароши и Рашки“ који ће се реализовати у сарадњи са локалним Канцеларијама за младе општина Ивањица, Нова Варош и Рашка, као и са Центром за радно ангажовање младих Књажевац на конкурсу код Министарства омладине и спорта Републике Србије.
Циљ овог пројекта је друштвено оснаживање младих у Ивањици, Новој Вароши и Рашки кроз радну интеграцију и подстицања младих на запошљавање, самозапошљавање и предузетништво кроз програм радне праксе Центра за радно ангажовање младих.
Конкретно, по 50 младих из све три општине проћи ће програм радне праксе код различитих послодаваца из јавног, приватног и сектора цивилног друштва у областима за коју су школовани или у некој другој области у зависности од њиховог интересовања.
Пројекат ће се реализовати у периоду новембар-децембар 2014. године, а финансијска средства за реализацију овог пројекта на територији све три општине која су одобрена од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије укупно изсносе 3.090.750,00 рсд.

Програм радне праксе је организовани програм стажирања базиран на тројном уговорном односу између Центра за радно ангажовање младих, супервизора на локацији обављања праксе и практиканата.
Док су у програму радне праксе, практиканти добијају осећај правог пословног живота током праксе која траје три дана и 12 сати у недељи или укупно 48 сати месечно, коју обезбеђују јавне, приватне и цивилне организације, а за то им је обезбеђена финансијска надокнада од стране Центра за радно ангажовање на месечном нивоу у износу од 5.000,00 рсд нето. Током овог програма практиканти раде и уче у високо стручном окружењу које је усмерено ка сталном усавршавању. Они прате пословање предузећа и институција и увиђају како се теоретско знање стечено у школи може применити на делу. Захваљујући тесној сарадњи са локалним послодавцима, Центар за радно ангажовање младих је у могућности да младима пружи избор радних места у бројним областима кроз програм радне праксе.

Центар за радно ангажовање младих је регионални лидер у иновативним решењима за радну интеграцију младе радне снаге и повезивања људских потенцијала са снагом пословања. Ми помажемо својим партнерима, клијентима и заједницама да убрзају своје пословање и развој, пружајући људе и услуге које повећавају квалитет, продуктивност и ефикасност њихове укупне радне снаге, укључујући регрутовање, обуку, процену и развој радне снаге, консалтинг, аутсорсинг и управљање каријером.

Кроз свакодневни сервисни рад, Центар за радно ангажовање младих повезује послодавце и незапослене, омогућава приступ најновијим информацијама о битним занимањима и могућностима даљег образовања, пружа услуге послодавцима који су заинтересовани за запошљавање младих.

Локална Канцеларија за младе
општине Ивањица

______________________
Иван Стаменић